MAHALLİ İDARELER DERNEĞİ PROJE FAALİYETLERİ

Su ve Atıksu Uygulamaları

1- Atıksu azatlımı (tasarruflu su tüketimi için uygulamalar; ör: musluk başlıklarının tasarruflu olanlarla değiştirilmesi, vb.)

2- Atıksu yeniden kullanımı (gri su kullanım uygulamaları, gri su - siyah su ayrıştırma, vb.)

3- Atıksu arıtma ve geri kazanım ileri teknoloji uygulamaları ( MABR sistemleri, ECR ve EDI sistemleri, ULF sistemi, vb.)

4- Sıfır atıksu deşarjı konsepti için uygulamalar.

5- Klor dioksit uygulama

6- Yağmur suyu toplama ve değerlendirme uygulaması

Gereksiz su kullanımını kontrol altına alıp değerli tatlı su kaynaklarımızın israfının önlenebilmesi amacıyla suyun tasarruflu biçimde kullanılmasını sağlayan sistem ve ekipmanların kullanımının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Böylece su tasarrufu ile suyun temini için harcanan enerjiden tasarruf edilebilecek ayrıca atıksu oluşumu azalacağından arıtma tesislerinin yükü ve operasyon el giderlerinde tasarruf sağlanabilecektir.

Haberimizi Paylaşın: