Mahalli İdareler Derneği ile Kent Araştırmaları Enstitüsü’nden Güçlü Bir İşbirliği
- MİD Enstitü

- 1 gün önce
- 1 dakikada okunur

Mahalli İdareler Derneği (MİD) olarak, kent araştırmaları alanında saygın bir akademik bilgi birikimine sahip Kent Araştırmaları Enstitüsü ile önemli bir işbirliği protokolü imzalamış olmanın gururunu yaşıyoruz.
İki köklü kurumun kamu yararı vizyonu ve enerjisinin birleşmesi, ülkemizin yerel yönetim ve kentleşme politikalarına çok daha güçlü katkılar sunacaktır. Bu işbirliği, yalnızca teorik bir zemin değil, aynı zamanda somut projeler üreterek yerel yönetimlerin kapasitesini artırmayı ve kentlerimizi daha yaşanabilir kılmayı hedeflemektedir.
İlk Meyveler 11. Kent Araştırmaları Kongresi’nde Alınıyor
Bu anlamlı işbirliğimizin ilk somut adımı, 12-14 Kasım 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek 11. Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında atılacaktır. Kongrede, derneğimizin öncülüğünde geliştirdiğimiz iki ana proje üzerinden işbirliğimizin ilk meyvelerini kamuoyuyla paylaşacağız:
Türkiye Belediye Başkanları Forumu (TBBF): Belediye başkanlarımızı bir araya getiren, iklim değişikliğine dirençli kentler için siyasi liderlik ve ortak akıl platformu.
Türkiye Yerel İklim Dönüşüm Programı (TYİDP): 7552 sayılı İklim Kanunu sonrasında belediyelerimizin uyum sürecini desteklemek üzere tasarlanan ulusal kapasite geliştirme programı.
Bu projelerin hayata geçirilmesinde Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün akademik bilgi birikimi ve vizyonu, bizler için büyük bir güç kaynağı olacaktır. Kamu yararına çalışan dernek statümüzle, bu tür işbirliklerini artırarak ve projelerimizi büyüterek ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.
Kongrede tüm katılımcıları aramızda görmekten mutluluk duyacağız.




Yorumlar